Naše káva

Kromě čokolády nabízíme také čerstvě praženou kávu z táborské pražírny Zdeňka Plášila. Barmanství a pražení kávy se věnuje více než 20 let. Právě úzká spolupráce s lokálními dodavateli je kromě pečlivého výběru kávových zrn a jejich šetrného zpracování zárukou prvotřídního šalku lahodného espressa.

Pro Café Budík je upražena unikátní směs prvotřídních arabik s malým podílem robusty z kávových zrn z Jižní a Střední Ameriky a Asie. Naši baristi se pravidelně školí v nových trendech přípravy kávy, např. u Petry Veselé či pražského MazeLab.

Piccolo prostě neexituje :-)
Profesionální školení

Naše zákusky

Naše kavárny využívají pro výrobu zákusků vlastní výrobny v Táboře. Od začátku to bylo naším cílem, věnovat se výrobě vlastními lidmi za použitím kvalitních poctivých surovin, kterým věříme, máme je odzkoušené a můžeme se na ně spolehnout. V zákuscích najdete opravdu vajíčka, máslo, smetanu, tvaroh…..prostě poctivé ingredience. Naše výrobna je vybavena moderní technologií a šéfem výroby je mistr cukrář.... 

 .... Jirka Soukup 

sice začal svou kariéru jako kuchař a v tomto odvětví gastronomie dosáhl skvělého úspěchu a stal se šéfkuchařem několika pražských restaurací. On sám také považuje za úspěch, stát se členem týmu kuchařů, kteří v roce 2002 připravovali hostinu pro návštěvu Amerického prezidenta. Avšak od začátku jeho kariéry ho vždy více lákala o něco kreativnější cukrařina. Stál u zrodu několika špičkových cukrářských projektů a postupem času se vypracoval na technologa belgické čokolády Belcolade. Právě v Belgii si splnil svůj velký sen a pracoval po boku Stéphana Leroux, který byl, od začátku kariéry, jeho velkým vzorem.  Čokoláda se stala jeho vášní a životním posláním. Stal se vyhledávaným školitelem pro všechny cukráře v Čechách i zahraničí a všude na svých cestách sbírá inspiraci pro ty nejlepší cukrářské delikatesy světa. Jako technolog - chocolatier, cukrář, fotograf a cestovatel předává své bohaté zkušenosti již několik let. Díky spolupráci s nadnárodními společnostmi můžete jeho výrobky ochutnávat téměř na celém světě.